16 Şubat 2012 Perşembe

NEW YORK, NEW YORK




Ah New York ah.İç geçirip duruyorum bu şehir aklıma geldikçe.Her zaman hayallerimin sahnesi oldu.Hiç gitmeden bu kentin esiri olabiliyormuş insan.İçine çektikçe çekiyor,bunu her geçen gün daha güçlü hissediyorum.Ama uzaktan bakmaktan sıkıldım artık.İlk fırsatta pılımı pırtımı toplayıp yola çıkmayı kafama koydum.Şartlar uygunlaştığında oradayım.İnşallah tabi.

Bu şehrin beni en çok çeken tarafı hiç uyumuyor olması herhalde.Sürekli bir döngü ve hareket var.Yaşıyor derler ya,o laf New York için söylenmiş bence.Saat kaç olursa olsun inanılmaz bir sirkülasyon hakim sokaklarına.Geceye tapan bir insan olarak tam benlik bir yer üstelik.Işıl ışıl merdivenler gibi simsiyah göğe uzanan gökdelenleriyle bambaşka bir havaya bürünüyor New York geceleri.O ışıltının altındaki kalabalık sokaklarda dolaşmak insanı hiç olmadığı kadar canlı hissettiriyordur,buna eminim.Şehrin en tepesine çıkıp tüm o ışık havuzuna yukarıdan bakmak da ayrı bir rüya.Ayaklarınızın altında yaşayan bir kent olduğunu hissetmenin keyfini düşünemiyorum bile.Empire State üzerinden Manhattan’ı izlemek herkesin hayalidir.Gittiğimde benim de ilk yapacağım işlerden biri olacak.





Tabi gitmesi ayrı bir dert.Uçuk uçak bileti fiyatları,sevimsiz vize koşuşturmacası,işten alınacak belirsiz izin süresi ve zaman olmayışı gibi nedenler yüzünden bir şekilde zorlaşıyor iş.Kişiye en ağır gelen şey seyahatin maliyeti tabi bunların arasında.Ulaşım,konaklama ve gezme New York için bayağı pahalıya geliyor.Düzenlenen turlar bu seyahat adına en mantıklısı gibi gözüküyor şu an bana.Bir kaçını araştırdım,güzel programlar var.İşten yeterli izni alıp biraz para biriktirebilirsem seneye gitmeyi kafaya koydum.Umarım olur.

Manhattan,Brooklyn,Bronx,Queens,Empire State,Times Meydanı,Central Park.Kısacası her şeyiyle hayalimdeki yer New York.Orada yaşamayı çok isterdim.Avrupa hep onun gölgesinde kaldı benim için.New York’un havası hep başkaydı.Orada yaşayıp geri dönen insanlar genelde mutsuz.Bir şekilde tekrar bu rüya şehre dönmek istiyorlar.Ee boşuna demiyorlar “Dünya’nın Başkenti” diye,New York çok başka bir yer.Umarım ben de en yakın zamanda hayalimi gerçekleştirip sokaklarındaki yerimi alırım.Belki bir şey olur ve orada kalırım,kim bilir? :)


 

7 yorum:

  1. ahh ahh benım yerımede gez ınsallah gıdersın:)

    YanıtlaSil
  2. geceye aşık güne hiç ısınamamış bir insan daha var burda. gidilmesi lazım mutlaka ama bir şeyi istiyorsan gerçekten gerisi geliyor, sen de ben de gideriz bence. gidince kart at :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gideceğim ya onu kafaya koydum da ne zaman olur onu bilemiyorum.Bir kereyle de kalmam sanırım ilk gidişten sonra:)

      Gece New York'ta tam anlamıyla gece oluyor emin ol:)

      Gideriz gideriz.Belki tesadüf aynı zamana denk gelir karta gerek kalmaz:D

      Sil
  3. Bende sevmiyorum gündüzleri! Geceyi,gündüzü yaşar gibi yaşıyorum..Hareketli bir şehir ne kadar tercih ederim bilemedim.Sessizliği daha çok seviyorum sanırım..

    Umarım hayalini gerçekleştirir,gidersin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakinliği seviyorsan New York hiç sana göre değil derim.Senden daha çok Paris havası alıyorum ben nedense,yakışıyor:)

      Teşekkür ederim,inşallah herkesin hayalleri en kısa sürede gerçekleşir.

      Sil
  4. hayallerımın ulkesi,umarım bı gun gıdersın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim biricit.İnşallah seneye gideceğim:)

      Sil