5 Ocak 2012 Perşembe

YENİ LOST ADASI: ALCATRAZ



Uzun süredir aynı yabancı dizilerde takılmakta olan bendeniz,heyecanımı yukarılara taşıyacak bir dizi beklemekteydim ve sanırım J. J. Abrams bu isteğimi duydu.Issız bir adadaki sır dolu olayları anlatan ve dünyayı kasıp kavuran Lost dizisinin yapımcısı Abrams,bu kez üzerinde bulunduğu adayla aynı adı taşıyan dünyaca ünlü Alcatraz Hapishanesi’ndeki bazı olayları konu alacak yeni dizisiyle karşımızda.Alcatraz,gizemli hikayesi ve farklı kurgusuyla kafamızı karıştırıp heyecanlandırmaya ısrarlı gibi duruyor.


Alcatraz’ı duymayanınız yoktur herhalde.Eğer duymayanlar varsa onlar için kısa bir kaç bilgi vereyim.ABD’deki San Francisco Körfezi’nde,sahilden 2,4 km uzaklıkta,ada üzerine inşa edilmiş bir hapishanedir kendileri.Önceleri İspanyollar’a ait olup sonradan ABD yönetimine geçen adadaki bu yapı dünyanın en bilinen hapishanesi olma özelliğini taşır.Ünlü gangster Al Capone dahil olmak üzere bir çok azılı suçluya ev sahipliği yapmıştır.Ayrıca kaçılması imkansız olarak nitelendirilen bu hapishane,“Birdman of Alcatraz”,”The Rock” ve “Escape From Alcatraz” gibi filmlere konu olmuştur.Alcatraz’dan kurtulmak için 29 sene içinde 34 mahkum,toplam 14 kez kaçma girişiminde bulunmuştur.Bunu deneyenlerden bazıları adayı terk etse bile körfezin soğuk sularında kaybolmuştur.1963 yılında ise cezaevi kapatılmış,tüm mahkumlar başka yerlere transfer edilmiştir.Günümüzde ada müze olarak halka hizmet vermektedir.






Şimdi diziye gelelim.Hikayeye göre San Francisco Polis Departmanı’nda çalışan dedektif Rebecca Madsen bir cinayet davasında görevlidir.Olay yerindeki incelemelerde bulduğu parmak izleri onu şaşırtıcı bir gerçeğe götürür.Bu parmak izleri yıllar önce Alcatraz Hapishanesi’nde ölen Jack Sylane adındaki bir mahkuma aittir.İlginç ve inanılması güç olayla ilgili araştırmasını cezaevi üzerine kaydıran dedektif Madsen’in yolu,Alcatraz Hapishanesi hakkında uzmanlaşmış bir doktor olan Diego Soto ile kesişir.Devlet adına çalışan Emerson Hauser’in de davaya dahil olmasıyla çalışma derinleşir.Araştırma sürdükçe Jack Sylane’nin o yıllardan hayatta kalan tek kişi olmadığı ortaya çıkar ve işler iyice karmaşıklaşır.


Dizide Rebecca Madsen rolünü Sarah Jones oynarken,Doktor Diego Soto rolünde Lost’taki Hurley olarak hatırladığımız Jorge Garcia var.Jurrasic Park’ta rol almış,tecrübeli Sam Neill ise Emerson Hauser olarak karşımıza çıkıyor.Dizinin asıl ses getiren tarafı ise tartışmasız yapımcısı.Lost ve Fringe dizileriyle artık herkes tarafından tanınan J.J. Abrams’ın adını duyduğum anda beklentilerim yükseldi.Fragmanı izlememle beraber bir Abrams klasiği olan doğa üstü olayların ve kafa karıştırıcı kurguların geleceğini görmüş oldum.Hafif bir 4400 havasına sahip olduğunu düşündüğüm,umut vadeden bu yapımın yönetmenliğini ise Danny Cannon yapmakta.




Dizinin ilk bölümü ABD’de 16 Ocak Pazartesi günü Fox ekranlarında yayınlanacak.Lost’un finalinde başarısız olan ve Fringe ile kabak tadı vermeyen başlayan J. J. Abrams’ın bu yeni dizisiyle tekrar o keyfi bize yakalatabileceğini düşünmekteyim.Güzel ve heyecanlı dizilere acıkmaya başlamışken bu haber iyi geldi diyebilirim.Türü sevenlerin kesinlikle kaçırmamasını ve takip etmesini tavsiye ediyorum.İleride adından çok bahsedeceğimiz bir yapıma dönüşebilir,kim bilir.


Aşağıda dizinin fragmanını izleyebilirsiniz.



10 yorum:

  1. ooww ne kadar güzel bir haber buu :)

    teşekkürler takipteyim...

    YanıtlaSil
  2. ılgınc bı dızıye benzıo bende ızlıcem tskler :)

    YanıtlaSil
  3. bayadır beklediğim bi yapımdı,umutluyum.Abrams bizi şaşırtmaz diye tahmin ediyorum:)

    YanıtlaSil
  4. Ne zamandır bu diziyi bekliyordum , yayınlanmasına 10 gün kalmış sevindim:D

    YanıtlaSil
  5. Teşekkür ederim tarihini bilmiyordum çok iyi oldu bu :) Game of thrones başlayana kadar izleyecek yeni bir şaheser buldum diye ümit ediyorum.

    YanıtlaSil
  6. inanirsakolurbence evet çok az kaldı,akla kara belli olacak:)

    YanıtlaSil
  7. KGK beklentilerimiz yüksek,inşallah güzel olacak.5 yaşında bilgisayar oyunuyla tanıştığım Alcatraz'ı ciddi bir yapımda görmek beni çok heyecanlandırdı.Game of Thrones dedin orada bitirdin beni,blogumda ilk yazdığım yazılarımdan biridir:) Deli gibi beklemekteyim 2. sezonu fakat nisana çok var daha.Ondan daha kalitelisi gelmez ama dediğin gibi nisan gelene kadar oyalanırız:)

    YanıtlaSil
  8. İlginç bir dizi olacak anlaşılan,seyredicem kesin.

    YanıtlaSil
  9. bende bu filmi merak ediyordum paylaşımınız için teşekkürler :))

    YanıtlaSil